Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cb
cbo - 01-03-2014 20:36:38
Geldzaken & Recht

Gebeld door vesting finance

Dat een incassobureau niet alle gegevens heeft, dat is niet geheel onlogisch en iets wat vaak voorkomt, het ligt aan de gegevens die zij krijgen van hun opdrachtgevers. in veel gevallen is het geslacht onbekend, dit doet verder eigenlijk ook niet ter zake.

wat belangrijker voor u is dat u duidelijkheid krijgt van vermeende openstaande vordering op u. mogelijkerwijs heeft u inderdaad een vordering ooit onbetaald gelaten, echter hoeft dit nu nog niet meteen te betekenen dat u dit ook hoeft te betalen.

de eerste stap die u moet zetten is verweer voeren tegen de vermeende vordering op u. u moet aangeven dat u geen onbetaalde facturen heeft van neckermann. het oude gezegde, wie eist moet bewijzen gaat nog steeds op. ze zullen u moeten voorzien van een degelijke onderbouwing van de vordering, dit zodat u e.e.a. kunt nagaan.

vervolgens is het van belang om te weten of er sprake is van een vonnis ja of nee, is dit niet het geval, dan is het mogelijk dat de vordering op u mogelijk verjaard is gezien het tijdsverloop. indien het gaat om een normale koop, dan zou de vordering na 2 jaar al verjaren (indien het gaat om een oud krediet, dan dus 5 jaar), indien vesting finance / neckermann u niet binnen die 2 jaar heeft aangeschreven dan is de vordering sowieso verjaard.

in ieder geval vol blijven houden, niets toegeven, geen automatische incasso afpreken, laat ze eerst maar met bewijzen komen!