Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joycemildred - 04-03-2014 12:07:14
Computers & Telefonie

Upgrade oude android op telefoons en tablet i.v.m. veiligheid

[quote=aurora1 schreef op maandag 3 mrt 2014, 20:51]
ik zou overigens ook niet zo gauw internetbankieren met een android gsm of tablet, maar dat gewoon op de pc doen.
je zou overigens op de apparaten met androïd een anti-virus app kunnen installeren. te vinden op google play, bijv. avast mobile security. er zijn meerdere dus daar dan even kijken.

bedankt voor de reactie.

ik wil toch even aantekenen dat uit de media blijkt, dat veel ouderen tegenwoordig vaker een tablet dan een computer kopen en dus waarschijnlijk daar ook vaak op bankieren via een app van hun bank. een belangrijk deel van die tablets heeft (waarschijnlijk) een verouderde android besturing.

op mijn telefoon heb ik de betaalde avg virusbescherming aangeschaft voor een zeer redelijke bedrag van € 9,99 per jaar, maar of dat echt voldoende is als toch via een lek iets op mijn telefoon geïnstalleerd wordt, weet ik ook niet zeker.

in hoeverre kunnen banken in geval van een probleem door verouderde besturingssoftware dat bij de gebruiker neerleggen!!?!!

ik denk dat het tijd wordt dat organisaties als kassa, radar, consumentenbond, seniorweb en de banken de leveranciers van tablets en telefoons gaan dwingen hun besturing gedurende een redelijke periode up to date te houden, net als de dat bij windows en applebesturing gebeurt.

eigenlijk moeten we deze organisaties dat met z'n allen gaan vragen!