Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 06-03-2014 10:11:44
Huishouden & Energie

Kunststof geel

Vergeet het maar. gaat echt niet lukken om het weer wit te krijgen. als dat zo was, dan had de industrie hiervoor allang een middel op de markt gebracht en zou ook niemand meer gele stopcontactdozen bv of electriciteitssnoeren etc. meer hebben. het is eenvoudigweg een eigenschap van plastic in het algemeen. kunststof, nylon bv wordt altijd geel en krimpt.

hout verkleurt ook onder invloed van licht. ook bij hout is dit proces onomkeerbaar. alleen omdat hout een ander soort materiaal is dan plastic, kun je dit wel schuren. de verkleuring is dus niet ongedaan gemaakt, maar er is een laagje van de plank af.

zeker niet meer schuurmiddel of oplosmiddelen als aceton aan de gang gaan! wordt het heel lelijk van. de glans gaat er vanaf en daarna hangt er heel snel vuil aan. verven is ook afschuwelijk. probeer juist de verf van mijn stofcontacten af te halen. dan maar geel, maar met verf staat zo armoedig.