Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 07-03-2014 00:38:14
Huishouden & Energie

Welke wc papier breekt het beste af

@ tijger:

laat maar, komsja heeft kennelijk het tijdperk van uitwasbare luiers niet meegemaakt. wel stom de tip van iemand (slobberbone) zo in het belachelijke te trekken omdat je zelf niet beter weet!

@ corveld:

jouw 125 mm afvoerbuis van het wc is ook een riool.
wanneer je ver van de openbare weg af woont, kan het goed dat je een flink stuk riool in eigen beheer hebt.
het afschot van 1 cm per meter moet je daar ook aanhouden. dat komt niet op 1 mm afwijking aan, maar méér absoluut wél!
verzakkingen in het terrein waar het riool door loopt kunnen flinke afwijkingen daarvan veroorzaken!

kun je vaststellen waar de verstopping (steeds?) optreedt, dan is het zaak daar het riool bloot te leggen om te zien of het afschot nog goed is, of dat er wortels door de buis zijn gegroeid.
dat laatste kan ook bepaald worden met een camera via een daarin gespecialiseerd bedrijf, doch dan moet wel eerst de verstopping verwijderd zijn om de exacte plek daarvan te bepalen. kostbaar.

vette substantie door wc of keukengootsteen gooien kan het riool ook aardig dicht doen "groeien", omdat er steeds laagje op laagje achterblijaft. dn kan een stevige keutel of zelfs een toiletpapiertje op een gegeven moment de finale verstopping zijn.

tip 1: gooi overtollig bak-, braad- of frituurvet/olie in een leeg melkpak o.i.d. waarna dát in de kliko/otto voor restafval kan.

tip 2: maak vette pannen, borden etc. eerst zo goed mogelijk vetvrij, alvorens ze af te wassen of in de afwasmachine te deponeren.

advies: breng om de 10 mtr in de lange 125 mm rioolbuis een ontstoppingskoppelstuk met deksel aan.

hardwareerrorman.