Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 12-03-2014 22:22:39
Geldzaken & Recht

Ww-uitkering

[quote=willems123 schreef op woensdag 12 mrt 2014, 21:41]collega van mij vrouw heeft bij uwv geinformeerd, de dagloongarantie geldt alleen voor ww-ers (je moet minstens een dag in de ww).
als de overname van het bedrijf doorgaat, vindt het in april plaats. officieel zijn mijn vrouw en haar collega’s nog niet werkloos (tot 1 mei a.s.), betekent dat ze de andere baan/werkgever heeft en verruilt ‘vrijwillig’ haar vaste aanstelling voor een tijdelijke contract voor met minder salaris (zonder enige garantie voor vaste aanstelling).

dat klopt (zie ik nu), per 1 juni 2013 is er een wijziging doorgevoerd waardoor er tenminste 1 dag tussen de oude en de nieuwe baan die minder betaalt moet zitten.
klik http://www.svcafe.nl/column/is-tijdelijk-ww-aanvragen-voordeliger-dan-direct-weer-aan-de-slag-gaan/">hier daar wordt dat al besproken.


uw vrouw moet zorgen dat de nieuwe werkgever haar nu nog niet wil hebben, want dit is een waardeloze positie waar zij in komt te verkeren. zij krijgt waarschijnlijk ook geen ontslagvergoeding omdat de voorgaande werkgever failliet is. of er moet een constructie bedacht worden waardoor zij 1 dag werkeloos wordt.

wellicht kunt u nog een bij een arbeidsrechtsjurist of hier een oplossing voor te bedenken is.
klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier daar kunt u uw vragen nog eens gratis voorleggen.
er zitten daar een stel goede arbeidsrechtsjuristen. misschien kunnen die uw vrouw op een goed spoor helpen.