Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fgrijder
fgrijder - 13-03-2014 21:52:52
Computers & Telefonie

Blauw scherm in windows 7

[quote=crewmember schreef op donderdag 13 mrt 2014, 10:49]hp dv7/6 laptops zijn berucht wat betreft oververhitting. (zeker als je hem op dingen als een bed of bank zet en de koeling blokkeert.)
ze zijn ook lastig uit elkaar te halen en schoon te maken.

op het blauwe scherm (bsod) staat een stop code. deze ziet er bijvoorbeeld zo uit: 0x00001548b

kan je deze de volgende keer opschrijven of er een foto van maken? die code geeft meestal wel een aanwijzing naar wat er aan de hand is.

verder kan je met http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html kijken hoe heet de componenten van je pc worden. (vooral de core en gpu temperatuur zijn interessant)

hallo, als het blauwe scherm tevoorschijn komt staat er een code bij nl.: 0x000000050
als ik nog eens in de gelegenheid ben om er een foto van te maken zal ik dat doen. de laptop staat altijd op een harde houten kamertafel, niet op bed. het blauwe scherm komt ook wel eens te voorschijn als de laptop nog niet lang aan staat, dan kan ie nog niet te heet zijn. ook draait, voor het blauwe scherm opduikt de ventilator niet overdreven hard, dus gewoon normaal, als ik goed ernaar luister hoor ik hem draaien. het blauw scherm komt altijd tevoorschijn als ik meerdere prog. open heb staan bijv. youtube en mijn norton die een snelle scan aan het doen is. of bijv. youtube en windows media player in ieder geval als er wat meer geheugen gevraagd wordt, maar dit zou de laptop normaal makkelijk aan kunnen. volgens mijn zoektocht op internet moet ik veel meer in de richting van het geheugen zoeken, maar waar??? onderaan het blauwe scherm staat iets van psycical memory dump en dan een getal die tot 100 oploopt. wie kan mijn helpen??