Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 15-03-2014 22:49:52
Auto & Vervoer

Schade

Als u zeker weet dat u geen schade heeft veroorzaakt dan moet u vragen wie u daarvan beschuldigt en aan die persoon een aangetekende brief schrijven dat u geen schade heeft veroorzaakt en u geen aansprakelijkheid aanvaardt.

de ander moet dan bewijzen dat u de schade heeft veroorzaakt. de getuige zal dan
moeten kunnen verklaren waar de schade uit bestaat, hoe precies die is ontstaan etc. en dat alles onder ede voor de rechtbank. als deze daarover liegt pleegt hij/zij meineed. er moet dan tevens hard bewijs worden verzameld: schade aan die andere auto waaruit blijkt (verfschilfers oid) dat uw auto de schade heeft veroorzaakt. de politie vraagt u de gegevens uit te wisselen, maar zou eigenlijk de schade moeten opnemen en bij u moeten nagaan hoe uw auto er uit ziet. dat ze dit niet doen betekent dat ook de politie weinig kan doen aan het leveren van bewijs. de kans is groot dat e.e.a. niet tot een zaak leidt. u bent niet verplicht gegevens uit te wisselen. ook niet op last van de politie: de politie zou dan zelf voorbij komen om uw gegevens op te nemen. dat doen ze niet. dus vinden ze het niet interessant.