Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-08-2005 06:19:19
Voeding & Gezondheid

Hypo

wat leuk, een konijntje die een blaadje sla komt brengen. dat zul je niet gauw meemaken, het is eerder omgekeerd. dat valt op en wordt beloond. wanneer het konijntje de volgende keer weer aceton ruikt (bij een kind kun je daar wel van uitgaan) herhaalt deze die beloonde aktie. dat gaat ook met honden zo. legio zijn de voorvallen waarbij honden de epileptische toevallen van het baasje voorvoelde. oh nee, niks occults. het beest is gewoon allert op zijn baasje en merkt allerlei veranderingen op. het scheel kijken, licht krampachtige trekjes met een wenkbrauw, ooglid, wang, arm, of wat dan ook. onderzoek is nog niet zover gevorderd dat definitief vastgesteld werd dat honden ook veranderingen in het elektronische veld in de hersenen kunnen aanvoelen, het heeft er echter wel alle schijn van dat dit wel zo is.


vreemd blijft dat alles wat (nog) niet goed wordt begrepen, maar er klaarblijkelijk wel is, zo vijandig bejegend blijkt te moeten worden. dit is altijd al zo geweest en dat zal waarschijnlijk ook altijd wel zo blijven. er zijn in het verleden heel veel mensen levend verbrand en verdronken die ook beweerden een speciale band met dieren te hebben. dat waren veelal katten, maar ook kraaien. niet dat deze mensen occulte zakenuithaalden met die beesten. ben je mal, deze personen waren in de ogen van sommige anderen alleen maar wat anders, vreemd. dit was echter reden genoeg om hun namen door te geven aan het gezag, zodat ze opgeruimd konden worden. nog steeds zijn veel mensen bang voor zwarte katten en kraaien, die brengen ongeluk. dat is natuurlijk bijgeloof, hoewel? wanneer je vroeger een zwarte kat of een kraai in huis had (meestal was het een kauw, kraaien komen hier bijna niet voor), dan kon dat wel je leven kosten, wanneer er iemand bij je in de buurt woonde die dit vreemd vond. zo'n beest kon je dus echt wel ongeluk bezorgen.


in de loop der tijd heeft de mens zich steeds meer vervreemd van de natuur en heeft een hond en een poes meer tot een verlengstuk van het gezin gemaakt, soms als een substituut voor het gemis aan echt intermenselijk contact. hierdoor worden deze dieren allerlei menselijke trekjes toegedicht. soms wordt er zelfs gedacht dat het beest alles verstaat en begrijpt. sceptisi verzetten zich tegen die gedachte en bagatelliseren daardoor alles wat met deze verschijnselen te maken kunnen hebben. jammer, want hierdoor ontgaat hen toch klaarblijkelijk veel, ondanks dat dit zelfs middels onderzoek onomstotelijk aangetoond werd. maar ach, je kunt niet alles hebben. meestal hebben deze mensen weer meer gevoel voor technische zaken, zoals computers en zo. en ook dat is mooi, zo heeft iedereen zijn waarde op deze wereld.