Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 22-03-2014 17:57:48
Voeding & Gezondheid

Huuropzeggen zonder nieuw contract

[quote=margreet1958 schreef op zaterdag 22 mrt 2014, 17:27]

dat weet ik nog niet vandaar ik jullie om advies heb gevraagd.
de huurovereenkomst is beƫindigd zonder dat er een nieuwe is getekend.
daar maak ik me zorgen om.
mensen worden niet zomaar op straat gegooid, zeker geen gezin met 5 kinderen. ze kunnen haar overigens niet zonder een bevel van de rechter op straat gooien. als ze niets voor haar hebben, dan blijft ze gewoon zitten waar ze zit. en anders schakelt ze een advocaat in.

ik vraag me overigens wel af of dit zo mocht.

in geval van ontbinding van de huurovereenkomst door de verhuurder moet veelal sprake zijn van wanprestatie door de huurder. hiervoor is belangrijk dat de verhuurder aan dossieropbouw doet, want de kantonrechter gaat niet zomaar over tot ontbinding van de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. in het geval de huurder de huurprijs niet heeft betaald, moet de huurder de huurprijs veelal minimaal drie maanden niet hebben betaald. pas dan zal de kantonrechter een ontbinding en ontruiming uitspreken. overigens komt in het huurrecht woonruimte nooit een einde aan de huurovereenkomst zonder tussenkomst van de rechter.

klik http://www.hilbertsvanoldenadvocaten.nl/rechtsgebieden/huurrecht-woonruimte-bedrijfsruimte?gclid=cl--0f_mpr0cfsmywwodfjgadg">hier

ze zou ook eens kunnen informeren bij het juridisch loket of bij de woonbond.