Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slingertje - 25-03-2014 12:17:06
Geldzaken & Recht

Contactloos betalen

Contactloos betalen is contactloos worden gevolgd !
dit is niet veilig tegen diefstal maar nog belangrijker niet veilig voor de privacy.

er zit een rifd-chip in die door zend/ontvang techniek in principe overal (ook buiten de winkels) kan worden gevolgd. de zender in deze chip wordt geactiveerd door het electromagnetisch veld van een zend/ontvang-station in de buurt. de zender in de chip kan niet worden gede-activeerd alleen de functie contactloos betalen kan worden uitgeschakeld. dat betekent dat ook als je de functie contactloos betalen hebt uitgeschakeld hebt je te traceren en te indentificeren bent.

deze eigenschappen zorgt dat deze techniek heel leuke toekomstperspectieven biedt voor winkel(ketens), instellingen, de overheid, politie, douane en geheime diensten voor de indentificatie, mobiliteit en ander gedrag van hun 'klanten'
dat alles onder het mom van gemak....