Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-08-2005 04:09:25
Voeding & Gezondheid

Parkeerkosten ziekenhuizen

sorry brynnar, maar jouw verhaal klopt toch niet helemaal. ziekenhuizen krijgen voor onderhoud en gebruik van hun terreinen subsidie van de zorgverzekeraars, mits deze niet ten gelde worden gemaakt. gaat het ziekenhuis over tot betaaldparkeren, dan vervalt deze subsidie. de opbrengsten van het betaald parkeren vallen vrijwel geheel weg tegen de exploitatiekosten ervan. er dienen allerlei bouwkundige voorzieningen getroffen te worden, verschillende apparaur moet geïnstalleerd worden en onderhouden en er zal toezicht moeten zijn. daar dit toezicht bestaat uit bewaken van een terrein, moet dit gediplomeerd beveiligingspersoneel zijn. kortom. de kosten wegen vaak niet eens volledig op tegen de baten, temeer daar men dus ook die subsidie misloopt.


waarom wordt er dan toch gekozen voor betaald parkeren, zal men zich terecht afvragen. dat heeft te maken met het asociale karakter van vele autobezitters. de parkeerterreinen van ziekenhuizen worden nogal eens misbruikt en hierdoor ontstaan er vervelend lange wachttijden en irritaties. bij bezoek, waken of doorlopend bezoek komt men voor één patiënt soms wel met tien tot vijftien auto's tegelijkertijd. bij betaald parkeren merk je dat er meer gecarpoold wordt. ook laat iemand na 's morgens de poli als patiënt bezocht te hebben, niet zo gauw zijn auto op het terrein staan om vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum te gaan.


ehbo heeft, zover mij bekend, overal een eigen parkeerterrein, waar men gratis kan staan als patiënt voor die afdeling. ook voor invaliden en speciale omstandigheden worden vaak regelingen getroffen middels kortingskaarten, abonnementen ed.


dat door het heffen van parkeergelden dus de kas van een ziekenhuis gespekt wordt, is klinklare onzin.  daar moet gewoon in de meeste gevallen echt nog geld bij!