Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jeroenbosch - 18-09-2005 22:06:55
Geldzaken & Recht

Buren mogen verbouwen,wij schade verhalen?

u gaat bezwaar maken, nadat de buren van de gemeente een vergunning verkrijgen?


dit is precies de verkeerde volgorde. de gemeente doet in de plaatselijke krantjes en veelal op hun website een aankondiging van de vergunningaanvragen. belanghebbenden kunnen daarop reageren en hun gegronde bezwaren hierop indienen. hoe weet u of uw bezwaren gegrond zijn? door u voor te laten lichten. dat kan via dezelfde gemeente bij de aangestelde persoon voor bouwzaken, dat kan via de vereniging eigenhuis en bijvoorbeeld via een advocaat (wel erg prijzig).


wanneer de vergunning verleend werd door de gemeente, betekend dit dat er geen (gegronde) bezwaren werden ingediend of niet als zodanig werden gehonoreerd. dan voldoet de aanvraag tot verbouwing dus aan alle juridische eisen. wanneer de verbouwing zelf dan ook nog conform het besluit wordt uitgevoerd, dan is daarmee de hele zaak dus bekeken. u kunt dan alleen nog proberen bij de woz- taxatie een hertaxatie los te peuteren, maar wat wanneer blijkt dat een taxateur vervolgens van mening is dat de waarde van uw pand juist in waarde is gestegen, doordat het bij de buren zo is opgeknapt en dus de hele buurt er op vooruit is gegaan? linke soep dus!


succes en sterkte met uw overwegingen. jb