Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 28-03-2014 12:15:47
Geldzaken & Recht

Vreemde valuta

De argentijnse peso maakt een tuimeling in waarde. net als vroeger al een keer, en ook al als australis
(ja dat heb je ervan als onverantwoordelijken maar overheidstekort op overheidstekort stapelen. in argentiniƫ meegemaakt : inflatie van 70-130 % per maand. kijk goed naar dat pak suiker: volgende maand kost dat het dubbele. zelfs de bedelaar wilde zijn muntjes bij me omruilen in us dollars, want die waren volgende week nog steeds hetzelfde waard.
chili met pinochet had toen een inflatie van 10,6 % per jaar. dus toen een chileense vrachtwagen net na het aftreden van die man in mendoza - ar aankwam, vroegen de fabriekswerkers, waarom hij hem niet had meegebracht. ze wilden hem daar een contract voor 3 jaar geven. antwoord van die chauffeur: we houden hem in reserve.)

dus waarom zou wie-dan-ook een dagelijks verder wegzakkend papiertje omruilen tegen de koers van nu, terwijl aan zekerheid-grenzende-waarschijnlijkheid dat papiertje indien ooit weer aan een andere reiziger te slijten is, het bij lange na de huidige koers niet opbrengt ?

u hebt enkel oud papier in uw handen.