Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gelito - 01-04-2014 11:51:38
Vrije tijd & Tuin

Noten leren lezen?

[quote=gelito schreef op vrijdag 30 nov 2012, 20:01]wie kan mij een goed advies geven? ik ben een ruime 65++, speel al een aantal jaren met veel plezier op een keyboard, allerlei soorten muziek. ik kan geen noten lezen, maar speel de nummers die ik hoor en zelf ook wil spelen gewoon na, zoek de betreffende accorden daarbij, en noteer vervolgens alle instellingen én de muziek door de noten met letters (cdefgab) op te schrijven. zo speel ik al jaren met veel plezier. nu ben ik gevraagd om met anderen te gaan samenspelen, maar die kunnen alleen maar van bladmuziek spelen, en ik begrijp daar weinig van! wie kan mij uit eigen ervaring vertellen of het zinvol is om dat nu nog te gaan leren, is dat moeilijk, is dat via internet-programma's makkelijk te leren?


ik ben erg blij met alle reacties tot nu toe. sinds een paar jaar zing ik ook in een koor, en ik heb gemerkt dat ik ook daar moeiteloos muziek 'opneem' en onthoud, dus waar zal ik me druk om maken! ik geniet van het spelen en zingen zolang als ik kan. iedereen bedankt voor de support.