Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 03-04-2014 04:04:28
Geldzaken & Recht

Dierenarts consult

In de gezondheidszorg voor mensen zijn vaak maximum of standaard tarieven vastgesteld. deze kunt u opzoeken op de website van de nza. voor dierenartsen zijn geen maximumtarieven vastgesteld.

afhankelijk van de specifieke huisartsenpost mag deze tussen de € 80 en € 150 in rekening brengen voor een consult. in vergelijking daarmee ligt het avondtarief van uw dierenarts dus op de ondergrens.

verder zijn artsen die zich bezighouden met geneeskunde aan mensen vrijgesteld van btw. terwijl dierenartsen voor handelingen 21% en voor medicijnen 6% moeten afdragen. vergeet dus niet dit extra percentage op te tellen bij een vergelijking.

ook in vergelijking met andere dierenartspraktijken lijkt uw dierenarts geen exorbitant hoge tarieven te rekenen - zo blijkt uit een blik op enkele tarieven die ik via google vond.

gezien uw dierenarts qua tarieven bij de onderste regionen zit zou regulatie met bindende richtlijnen er maar zo voor kunnen zorgen dat uw dierenarts duurder wordt.

zoals u zelf al door heeft gaat ook de vergelijking met wat u zelf verdient niet helemaal op. je hebt verdiensten voor een werknemer en loonkosten voor de werkgever. de laatste liggen fors hoger, onder andere doordat allerlei premies moeten worden afgedragen. bovenop het verschil tussen verdiensten voor u en de loonkosten komen nog allerlei faciliteiten zoals bijvoorbeeld een kantoorpand.