Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2005 05:37:43
Voeding & Gezondheid

Kleurstof annato toegevoegd aan uniekaas

wanneer ik uw verhaal zo lees, zoekt u medestanders. waarvoor? wilt u een actiegroep gaan beginnen om deze annato te kunnen boycotten?


wanneer ik het goed begrepen heb, was u zelf er al van op de hoogte dat u een allergie ontwikkeld had voor bepaalde stoffen. waarom, met die wetenschap, heeft u dan niet eerst uitgezocht of u deze kleurstof wel of niet kon verdragen? bovendien lijkt het me in uw geval ook meer logisch wanneer u, net als bij de heinz producten, “schone” artikelen kiest. de ingrediënten staan er toch allemaal keurig netjes op vermeld? daarnaast zijn er toch legio “natuurlijke” kazen te koop en zeker niet alleen maar in de natuurwinkels. negentig percent van de klanten van uniekaas heeft dus zeker geen last van deze kleurstof en het is nog maar de vraag hoe groot het percentage is van de tien procent die een vorm van voedselallergie ontwikkeld hebben, ook last van annato heeft.


wel ben ik het volkomen met u eens dat het toevoegen van allerlei kunstmatige middelen niet zou moeten kunnen. daarom koop ik ze ook niet en hoe meer mensen dit soort producten in de schappen laten liggen, hoe eerder dit probleem opgelost wordt. maar zolang velen hier wel voor kiezen, en daar is gelukkig een ieder volkomen vrij in, zal het te koop blijven. so what, zit u daar nou echt mee? iedereen heeft toch een eigen verantwoordelijkheid, ook in dit soort zaken? ik heb het al behoorlijk druk met het leven van mijn eigen leven, daarom laat ik ieder ander in zijn waarde en mogen zij hun leven lijden, met een lange ij of een korte ei, mogen ze ook zelf voor kiezen.