Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2005 05:59:48
Voeding & Gezondheid

Is oud brood gezonder?

inderdaad is het zo dat wij vroeger ook altijd brood van minstens één dag oud te eten kregen. dat was beter, omdat dan de gist volledig uitgewerkt was en er ook een deel van het vocht verdampt. misschien dat de huidige baktechnieken veranderd en verbeterd zijn, dat weet ik niet, maar dat zal best. wij haalden tot voor een paar jaar het brood altijd bij de “natuurwinkel” en dat aten we dan de volgende dag. later bakten we ons eigen brood en ook dat lieten we altijd minstens één dag ‘besterven’. maar ja, wij konden niet zo geavanceerd werken als de moderne bakker. tegenwoordig halen we dikwijls brood bij de bakker. persoonlijk vind ik het minder lekker en wanneer het vers is, gaat het steevast eventjes in de broodrooster (verwend joch!) dus of het met het modern gebakken brood nog nodig is, waarbij eigenlijk de ouderwetse gist meestal door andere middelen vervangen wordt, geloof ik niet. of dat dit brood daardoor ook beter en gezonder is dan het brood wat wij altijd hadden en wel eerst moesten laten besterven, geloof ik ook niet.


tussen haakjes, wanneer je echt van wit brood houdt, maar je bent bang dat je te weinig vezeltjes binnen krijgt, dan heeft blue band een verrassing voor je. deze brengt al enige tijd een zeer smaakvol, stevig wit brood op de markt met (bijna) net zo veel vezels als in bruin brood. ik heb deze echter alleen nog maar albert heijn gezien.