Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domantwoord
domantwoord - 07-04-2014 16:07:48
Geldzaken & Recht

Site 21 diamonds

[quote=crewmember schreef op maandag 7 apr 2014, 15:44][quote=domantwoord schreef op maandag 7 apr 2014, 15:25][quote=lesley36 schreef op maandag 7 apr 2014, 15:03]net reactie gehad van 21 diamonds en ze adviseren mij om de ring bij een onafhankelijke juwelier te taxeren ze houden voet bij stuk dat het allemaal echt is

er word hier ook vergeten dat een diamant die echt is niet gelijk waardevol hoeft te zijn, het merendeel van de gevonden diamanten heeft nauwelijks waarde en word o.a. gebruikt in gereedschappen.
dus "echt" kan best....

op gereedschappen worden vooral gekweekte kunstmatige diamanten gebruikt.


een diamantvoorkomen is economisch winbaar als er ten minste 1 karaat diamant van edelsteenkwaliteit per ton gesteente aanwezig is. in de jaren negentig van de 20e eeuw was er een diamond rush in noord-canada na de ontdekking van een kimberlietpijp met economisch winbare diamant in lac de gras in 1991. deze kimberlietpijp wordt nu geëxploiteerd door bhp billiton.

naast edelsteenkwaliteit levert een voorkomen in de praktijk een veelvoud van lage kwaliteit diamant. deze diamant vindt zijn weg als industriële diamant, gebruikt voor boren en zagen. jaarlijks wordt 169 miljoen karaat diamant gewonnen, waarvan zo'n 80% (ongeveer 135 miljoen karaat of 27 ton) industriële diamant is.....................
bron: wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/diamant