Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
chartje - 26-08-2005 18:00:57
Geldzaken & Recht

Reiskostenvergoeding te jonge student

het is zo geregeld dat mbo studenten vanaf 18 jaar een ov-jaarkaart krijgen, hbo studenten krijgen al vóór hun achttiende, meteen bij de start van hun studie een ov. vaak wordt dit oneerlijk gevonden, maar ik ben het daar eigenlijk niet mee eens.


mbo opleidingen zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan hbo opleidingen en zijn in heel vaak in de buurt te vinden. een hbo opleiding is behoorlijk duur (daar is alleen het collegegeld al 1500 euro van) en hiervoor moet altijd gereisd worden, tenzij je in een grote stad woont. een ov is dus noodzakelijk want in de meeste gevallen zit een hogeschool niet in de eigen woonplaats of zelfs erg ver weg. omdat een ov-jaarkaart heel veel geld kost begrijp ik dat de overheid ervoor kiest alleen hbo studenten een ov aan te bieden voordat zij 18 zijn. een mbo student kan vaak vlakbij naar school en heeft een ov dus niet nodig. natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar daarbij blijft een mbo-opleiding goedkoper, waarschijnlijk zelfs met een busabonnement.