Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slingertje - 13-04-2014 15:27:29
Geldzaken & Recht

Contactloos betalen

[quote=curly schreef op zaterdag 12 apr 2014, 09:44][quote=slingertje schreef op dinsdag 25 mrt 2014, 12:17]
er zit een rifd-chip in.

zou je het gedeelte dat gebruikt wordt voor wifi in die die https://nl.wikipedia.org/wiki/radio_frequency_identification">rifd-chip, met een naald, er uit kunnen peuteren ? dan ben je er definitief echt vanaf. nu kan ing wifi aan- en uitzetten wanneer het ze zo nodig zelf uitkomt.

hallo curly,
dit lijkt mij onmogelijk omdat de rfid-chip in de eerste plaats van buiten niet zichtbaar in de pas is ondergebracht en in de tweede plaats door manipulatie zijn werking verliest. wellicht is dat laatste je bedoeling.

in de toekomst moeten we echter rekening houden dat alle betaalfuncties (dus ook de pinbetalingen) via de rfid-chip zullen gaan verlopen. we komen er straks niet meer onderuit vooral als ook identificatiedocumenten zoals id-kaarten, paspoorten en rijbewijs uitgerust gaan worden met deze rfid-chip. de industrie/overheid (technocratie) heeft namelijk een visioen dat de mooiste en beste wereld bestaat uit mensen die onder controle staan en dat dat onder het mom van gebruiksgemak en zogenaamd persoonsgebonden voordelen een aanbiedingen het beste ingevoerd kan worden. met aanvoering van deze redenen wordt het het makkelijkst geaccepteerd door het publiek. we krijgen dan te maken met een wereld volgens het toekomstvisioen van aldous huxley (brave new world) en in mindere mate die van george orwell (1984)...