Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
cieltje - 14-04-2014 13:09:04
Huishouden & Energie

Jaarlijkse enting honden

Nee, als uw hond niet zoveel in aanraking komt met vreemde honden, is er weinig noodzaak daarvoor. tenzij u op 'n boerderij woont en uw hond een goede rattenvanger is, dan doen wij het wel. onze honden worden verder nooit geënt en de oudste is 18 geworden, zonder ooit één probleem wat met enten was te voorkomen geweest. maar wilt u uw hond naar 'n kennel brengen, dan is dit meestal verplicht.
ik ben zelf van mening dat de meeste honden de ziekten zelf goed te boven kunnen komen of er zelfs helemaal niet ziek van worden.
wat betreft chippen, ook daar ben ik zeker geen voorstander van, ik ken 'n hond waarbij de chip elke keer gaat "wandelen" en er zelfs uitkomt. waar kan zo'n chip terecht komen in het lichaam van zo'n dier? waarom zou je iets vreemds inbrengen, zonder medische noodzaak?
niet elke wetgeving is gunstig voor het dierenwelzijn, kijk maar naar de oornummers bij koeien en schapen. (erg leuk werk trouwens, om die dingen in te brengen, níet dus!!)