Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domasi
domasi - 14-04-2014 23:52:42
Huishouden & Energie

Jaarlijkse enting honden

Als uw hond de noodzakelijke puppy inentingen heeft gehad en het jaar daarna nog gevaccineerd is dan is het niet nodig om uw hond jaarlijks te laten enten.
dan hoor ik u zeggen wat is er met rabbies dan, in principe komt deze ziekte niet voor in ons land en is die enting alleen verplicht als u naar het buitenland gaat, fokt met uw hond of aan hondenshows deel neemt.

bent u toch ongerust omdat zich zoveel verhalen tegen spreken kunt u beter aan uw dierenarts een titerbepaling laten doen, hiervoor wordt er een beetje bloed afgenomen en daar wordt in “gemeten” hoeveel antistoffen van een bepaalde enting nog in het bloed van uw huisdier aanwezig is en vaak is dat tot wel 7 tot 8 jaar.
kijk hier voor informatie van titerbepaling:

http://www.nmlhealth.com/c,5723,,/vaccineren-op-maat-en-de-titerbepaling.aspx

van het jaarlijks inenten van uw huisdier komen vele dierenartsen al van terug mede omdat in een of ander vakblad al beschreven is dat de enting minimaal 3 jaar werkzaam is.
maar ook dat wordt nu tegen gesproken en zoals ik al vermelde is dat wel 7 tot 8 jaar.
wat ook niet te rijmen is dat een kleine hond net zoveel entstof krijgt ingespoten dan grote honden (??)
ook tumoren die zich kunnen ontwikkelen na een enting (meestal in de nek van het dier).

maar om een verhaal wat heel lang beschreven kan worden in te korten kijk eens naar dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=ouyfueezgk4

heel veel van de gezondheid van uw huisdier hangt ook af van de voeding.
in principe bestaan er geen goede brokken, daarin tegen is kvv (= kompleet vers vlees) voer beter, het slechtste kvv voer is altijd nog 10x beter dan de beste brok.
maar om kvv te voeren moet u wel een hele gezonde hond hebben, klinkt misschien raar maar van de 10 kvv voeren zijn er volgens de laatste vakbladen 8 besmet met salmonella bacterie na het ontdooien.
een goede gezonde hond kan dit wel aan, een dag of 2 aan de diarree en dan gaat het wel en de meeste gezonde honden gaan geweldig op kvv.
maar als u een hond heeft die al een zwakke maag of darmstelsel heeft zou ik echt geen kvv gaan voeren, de gevolgen zijn dan ver te zoeken.
zoek dan liever een goede “brok” liefst zonder graan (rijst is ook een graansoort) en vetarm.
maar welk voer u ook geeft, kijk naar uw huisdier en daar waar hij het goed op doet, dat geven.
het ligt aan de combinatie, bijvoorbeeld als u niet tegen paprika kunt dan is de combinatie van paprika en u niet goed (lees dit als uw hond en paprika als een voeder).
dan even zoeken waar uw hond het beste op doet, kan zijn dat u bij voer van de aldi uitkomt in plaats van een duur voer (zonder namen te noemen).
en in de laatste plaats een hondenmaag is geen mensenmaag, dus liefst geen mensen eten aan een hond voeren.
want er zitten echt wel een paar honden “killers” tussen, hetzij op korte of langere termijn.
zoals chocolade, druiven en als verrassing varkensvlees!

lees ook de reactie van tenormin van vrijdag 11 apr 2014, 14:40

succes…