Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bj
bjck - 27-08-2005 13:01:10
Computers & Telefonie

Monopoly positie kpn erg duur

wat heeft dsl mogelijkheden te maken met kabels die al 30 jaar in de grond liggen? sommige kabels liggen er al langer en zijn van uitstekende kwaliteit zelfs nogsteeds.


wat je mogelijk bedoelt is dat je alleen keuze hebt uit een dsl verbinding via 't kpn-dsl netwerk. en die prijzen liggen hoger inderdaad dan aansluitingen die aangeboden worden op andere dsl netwerken.


tiscali/wanadoo/bbned hebben ook dsl netwerken. ze hebben in de telefooncentrales van kpn eigen dsl apparatuur staan die aangesloten is op een eigen netwerk. zo kunnen ze dsl leveren over de koperlijnen die al 30 jaar in de grond liggen van kpn.


echter niet overal beschikbaar zoals je zelf aangeeft. er zijn in nederland totaal ongeveer 1300 telefooncentrales. met apparatuur in iets meer dan 200 daarvan bedien je 50% van de nederlandse huishoudens.


zo hebben centrales in delen van grote steden misschien wel 15000 huishoudens aangesloten per centrale. en kan een kleinere gemeente of dorp een centrale hebben met 2000 huishoudens aangesloten. minder interessant helaas voor de bedrijven om daar snel apparatuur te gaan plaatsen.


aangewezen dus tot die tijd tot de dsl diensten van kpn zelf.