Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 22-07-2014 02:07:04
Computers & Telefonie

Ziggo: de downloadsnelheid!

Ik heb even in de handleidingen gekeken welke wi-fi standaarden er door je apparatuur ondersteund worden. de adapter van de acer laptop geeft ondersteuning tot 802.11n, en het router modem van ziggo 802.11g.

802.11n haalt tot 450 mbps (acer laptop)
802.11g haalt tot 108 mbps (router modem)

de beperking zit hem dus in de wi-fi ondersteuning van het router modem. van de 108 mbps moet nog iets afgehaald worden omdat het een theoretische maximum snelheid betreft voor de combinatie download en upload.

als je de maximale (internet) snelheid wilt halen dan zul je dus je router modem moeten vervangen. overigens zijn er zowel voor bekabelde als draadloze netwerken allerlei standaarden. dus je kunt niet per definitie zeggen dat kabels sneller zijn of andersom.

de laatste wi-fi standaard is 802.11ac en kan met 1,3 gbps de veelgebruikte kabelnetwerken (cat 5e) overtreffen. cat6 kabels echter kunnen weer een stuk meer aan, tot 10 gbps en cat5 kabels slechts 100 mbps.