Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monica - 27-08-2005 18:34:26
Geldzaken & Recht

Reiskostenvergoeding te jonge student

leeftijd

iedereen die begint met een opleiding aan hbo of universiteit en jonger is dan 30 jaar kan studiefinanciering krijgen. wat betreft leeftijd is er dus geen ondergrens. als je nog geen 18 jaar bent, heb je recht op studiefinanciering vanaf het kwartaal volgend op de begindatum van je studie. begin je bijvoorbeeld op 1 september met je studie, dan heb je vanaf 1 oktober recht op studiefinanciering.

als je voor je 30e studiefinanciering hebt ontvangen mag je tot je 34e doorstuderen met behoud van studiefinanciering. voorwaarde is wel dat je je studie na je 30e niet meer onderbreekt. na je 34e heb je geen recht meer op studiefinanciering.
bron: ibb


bij deze wil ik laten weten dat onze dochter eind juli 2005 18 is geworden. tot 1 oktober 2005 ontvangen wij nog kinderbijslag voor haar, vanaf 1 oktober 2005 gaat haar studiefinanciering in. tot dat moment maakt zij gebruik van een voordeel-urenkaart van de ns