Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 24-04-2014 01:02:44
Geldzaken & Recht

Postcodeloterij

De taarten, chocola en het ijs die de postcode loterij uitkeert vertegenwoordigen een bepaalde winkelwaarde. het bedrag dat de klant zou neertellen als hij/zij het product zelf gaat kopen.

maar er zit ook een promotioneel stukje aan de prijzen in natura:
- het product zal in de toekomst mogelijk vaker aangeschaft worden.
- de winnaar komt mogelijk vaker bij de winkel om iets te kopen.
- de prijzen in natura worden onder de aandacht gebracht bij de rest van nederland op verschillende manieren.

door het promotionele gedeelte krijgt de postcode loterij korting en hoeft niet het "normale" bedrag te betalen. hoeveel korting zal verschillen per geval maar vermoedelijk is deze in ieder geval aanzienlijk.

de vraag die ik mij stel is of de postcode loterij eerst de korting op het product aftrekt alvorens het geheel aan uitgekeerde prijzen op te tellen. als er 100.000 taarten worden uitgekeerd met een winkelwaarde van 5 euro, terwijl de postcode loterij 2,50 euro betaald na korting. dan kan de postcode loterij in principe 500.000 euro bij de prijzenpot optellen, terwijl ze zelf maar 250.000 euro hebben uitgegeven.

het is dus de vraag welke methode men gebruikt en als ze de winkelwaarde bij de prijzenpot optellen dan vraag ik mij af waar de andere helft van het geld blijft.