Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dbeekman
dbeekman - 28-04-2014 14:28:14
Computers & Telefonie

Hoelang gaat een hp-laptop mee?

Dede0,

mijn eigen dell laptop komt uit 2008 en werkt nog steeds perfect.
de accu is natuurlijk niet zo goed meer, maar alle functies zijn nog 100%.

over het algemeen gaat een laptop zo'n 5 - 8 jaar mee afhankelijk van de kwaliteit & hardware selectie.
hoe meer je betaald en hoe sneller de laptop is als je hem koopt de langer het apparaat mee kan komen kwa software & prestaties.
een wat duurdere laptop is meestal ook was robuster en is van betere materialen gemaakt waardoor deze meer kan hebben.

gezien een goede laptop 2x zo lang mee kan als een goedkope is dit een goede investering en op de lange termijn veel goedkoper.
of je nu 2x 400 of 1x 800 - 900 euro moeten betalen, het blijft het zelfde.

je moet wel even letten op de volgende punten:

1. software
de meeste problemen zijn software matig en niet hardware matig... zorg voor goede antivirus software en installeer geen software die je niet nodig bent.

eventueel kan je een herinstallatie/recovery van je systeem overwegen, meestal word deze functie vanaf de fabriek al op de hardschijf meegeleverd, zorg echter wel voor een goede backup voor je dit doet !!!

2. hardware
zorg dat de laptop/tablet altijd goed beschermd is tegen stoten, stop hem bijvoorbeeld niet in een (school)tas vol met boeken/spullen die er tegen kunnen klappen/stoten.
zelfs met een hoes er omheen gaat dit vaak fout.

ga ook niet lopen smijten met je laptop en doe geen papieren, muismatten, ect tussen het toetsenbord en het scherm als deze dicht geklapt is, ook dit gaat vaak fout.

mocht er toch een hardware fout optreden dan hoeft het niet persee fataal te zijn voor de laptop.
vaak is dit nog goedkoop op te lossen met reserve onderdelen van marktplaat/e-bay, of je kan hem laten herstellen bij een it winkel.

3. onderhoud
als je de laptop alleen thuis gebruikt en altijd de stroomadapter hebt aangesloten kan je accu beter uit je laptop laten.

houd je laptop goed schoon en stof vrij, ik heb zelf een compressor maar je kan ook bussen met perslucht kopen bij bv de mediamarkt.