Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shera - 29-04-2014 20:05:02
Geldzaken & Recht

Verhuurder vraag inkomen op bij de belastingdienst

Sorrie hoor maar ik denk dat mensen eerst eens moeten nadenken voor dat ze de regering napraten.
ik ben ook een opeens een scheefwoner.... niet dat ons huis goedkoop is maar het valt net onder de grens van 665 euro dus is het een sociale huurwoning.
en wij zitten net boven de 43000 per jaar. omdat wij in de wao zitten en rond de 50 hebben we geen kans om te kopen, geen bank die ons ooit een hypotheek heeft willen geven en daarin zullen ze niet veranderen.
we hebben geen kans om een huis boven de 665 te kunnen huren want .. tja die zijn er gewoon niet genoeg en dan zit je in het verloting systeem als er al 1 vrij komt...... en dat is zelden.

wij staan dus met onze rug tegen de muur. we kunnen niets anders krijgen ook al zouden we willen.(wat ik persoonlijk trouwens niet eens kan)
dus voeren ze onze huur maar op om ons uit ons huis te jagen en bestempelen ze ons opeens tot profiteurs ... want we zitten immers in een veel te goedkoop huis en schijnen opeens slapend rijk te worden.(?????)

de regering bepaalt opeens dat wij scheefwoners het probleem zijn van de problemen in de woonmarkt. dus jaag ze het huis uit, maak de kosten zo hoog dat ze wel moeten .....
tja, al heb ik over een paar jaar als het zo door gaat een huur van 2000 euro per maand (want elk jaar komt die 4 % extra erbovenop, dus dat tikt snel aan en het stopt niet bij de 665 grens) ..... ik kan gewoon niet weg want ik kan niet kopen en heb geen tot weinig kans op een ander huis.

daarbij vind ik het ook erg dat ik een huis/buurt moet verlaten omdat de regering opeens bedenkt dat ik een scheefwoner ben. maar ja .... geld is het belangrijkste en dat gaat boven woonplezier en vrije keus.
en veel mensen praten de regering maar na en zien de scheefhuurders nu als de zwarte piet die de schuld zijn van de problemen in de woningmarkt.

ik maak me er zo wie zo erg boos om omdat ik in mijn geval niet eens verhuizen kan. ik heb een post traumatische stressstoornis waardoor ik oa dus een agorafobie heb. mijn huis is mijn veiligheid. ik kan niet ver van huis, alleen in mijn dorp. dus verhuizen is voor mij gewoon niet mogelijk.
maar goed dat is een persoonlijk iets en doet er voor de maatschappij waarin geld regeert totaal niet toe. en zo heeft iedere scheefwoner zijn eigen verhaal en ik durf er wat om te verwedden dat er maar weinig mensen tussen die een ton per jaar verdienen. wat de regering (met succes als ik sommige reacties hier lees) het volk probeert wijs te maken.