Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eigenwijsje_1
eigenwijsje_1 - 02-05-2014 10:13:09
Geldzaken & Recht

Verhuurder vraag inkomen op bij de belastingdienst

Ook ik heb een huurverhoging van 6,5% gekregen omdat mijn verzamelinkomen van 2012 (2012 notabene) boven de 43.000 euro ligt.
ik ben dus officieel scheefwoner.

alleen:

ik ben een alleenstaande moeder met twee pubers in huis. denkt iemand nu werkelijk at ik een woning in de vrije sector kan krijgen??? geloof me, ik heb het meermaals geprobeerd, maar als alleenverdiener krijg je nul op het rekest.

enne een koopwoning????? nou forget it but.... geen hypotheeknemer (bank, verzekeraar) wil een 48 jarige alleenstaande moeder met twee kinderen van een hypothecaire lening voorzien....

helaas valt er niets te doen aan deze regeling, en moet ik me erbij neerleggen dat ik straks niet meer in staat zal zijn de huur op te brengen voor mijn flat maar dat ik ook niet in de positie ben om te verhuizen.

vroeger was de regeling dat men geacht werd niet meer dan 1/3 van het bruto inkomen per maand aan verwoning uit te geven, dat is allang losgelaten maar zou in mijn ogen weer terug moeten komen. dan kan de huur bepaald worden, daadwerkelijk aan de hand van het inkomen, ongeacht de soort/staat van de woning.