Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lekkerisdat
lekkerisdat - 04-05-2014 14:01:33
Computers & Telefonie

Internet explorer

[quote=endemion schreef op zondag 4 mei 2014, 02:04]maar er is meer aan de hand chrome (en ie) wil ik iedereen afraden. je privacy is daar absoluut niet gewaarborgd. als google erachter zit moet je sowieso eens goed achter je oren krabben aangezien zij juist geld verdienen met jou (privacy gevoelige) informatie en daar mogen we ons toch echt wel een heel stuk bewuster van worden. ook ogenschijnlijke onschuldige informatie kan uiteindelijk toch tot de privacy gevoelige informatie behoren wat we ons ook maar zelden realiseren. alle kleine beetjes die op zichzelf niks zeggen kunnen bij elkaar wel gebruikt worden om een profiel op te stellen. en google is daar nogal sneaky in.
helemaal juist.

ze weten bij google nu ook dat jij deze pagina bezoekt, er wordt hier gebruik gemaakt van hun http://www.inventis.be/blog/webdevelopment/de-voordelen-van-google-ajax-libraries-api/233/">api. ze zouden natuurlijk gek zijn om ook deze data niet te gebruiken, net zoals dat van analytisc (dat lijkt hier dan weer net niet actief te zijn) etc.
an sich vind ik het nog niet eens zo erg dat ze het doen (tenslotte maken hun het mogelijk dat ook ik 'n beetje geld kan verdienen), maar deze big data wordt zeer waarschijnlijk nooit meer verwijderd, kan je dus de rest van je leven blijven achtervolgen.
daarom ook sterk het advies om enkele extensies aan firefox toe te voegen, die dit soort scripts blokkeren. enkel vinden velen dit te lastig, 'n extra keer op de muis klikken..

wil je toch zoeken met google, gebruik dan https://startpage.com">startpage.