Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 14-05-2014 19:00:27
Computers & Telefonie

Avast free

[quote=ekiem schreef op woensdag 14 mei 2014, 17:11]daar was ik weer.

tja die pop-ups, daar raak ik ondertussen kriegel van. regelmatig duikt er een banier op van avg internet op waarbij je je kan abonneren op hun beveiligings pakketten. die klik ik gewoon weg.

daarbij komt er in de hoek van de p.c een vierkante pop-up met daarin een melding in de trant van......attentie....prestaties van uw p.c zijn slecht....druk op knop om uw windows fouten op te lossen. dat doe ik dus niet maar ik druk op het kruisje om die pop-up weg te klikken. maar als ik dat heb gedaan dan kom ik op een site ( engels ) van windows met weer het zoveelste verhaal om van alles op te lossen.
zo heb ik ook al de nodige meldingen gehad om back-ups te maken of dat de p.c op ieder moment kon crashen !

het lijkt me nodig tijd dat je met wat tooltjes het 1 en ander laat scannen.
edrick3 maar ook anderen hebben altijd een hele serie linken klaar waar je gratis software kunt downloaden en die je even moet uitvoeren, misschien dat zij die even willen dumpen,(klik->) http://antimalwaresoftware.nl/tools/adwcleaner/">adwcleaner is er 1 van en heel goed, maar er zijn er meer en ik heb al die linken niet onder een knop zitten en de andere mensen zo te zien wel ;-)

bepaalde pop-ups kunnen ook door tracking cookies komen die ineens meldingen geven als je bepaalde site's bezoekt.
een goede tool die om te verwijderen is ccleaner, die ken je denk ik al.
installeren, ccleaner een intelligente scan laten doen naar de software die je hebt geïnstalleerd en dan laten analyseren en dan schoonmaken.
op de tab "register" klikken, laten scannen op fouten, dan "herstel geselecteerde fouten", een backup van de te verwijderen sleutels laten maken, klaar met ccleaner.
ccleaner verwijderd alleen maar "orphan-keys"
orphan-keys zijn register-sleutels die ooit eens ergens toe behoord hebben, programma's of wat dan ook, of andere verwijzingen, maar die na het verwijderen achter blijven in het register en geen dienst meer doen.
met de nieuwere versie's van windows is dat al een heel stuk beter geworden, maar er blijft nog genoeg achter.
minder register-sleutels betekend een kortere zoektijd voor windows, maar dat kun je verwaarlozen met de hedendaagse computers.
heeft verder niet zo veel met die pop-ups te maken, maar je bent toch eenmaal bezig met ccleaner.
verder niets meer aan veranderen aan ccleaner instellingen.
we lezen het wel.
suc6