Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 16-05-2014 14:17:45
Voeding & Gezondheid

Eigen risico ziektekostenverzekering.

De rekening van een dbc (=diagnose-behandelcombinatie) wordt pas naar de zorgverzekering gestuurd als deze door de specialist wordt afgesloten. die doet dit pas als het hele traject is doorlopen.

een dbc loopt van het eerste polibezoek tm de controle op het laatste polibezoek. deze bezoeken en alle verrichtingen behorend bij uw aandoening + een eventuele opname hebben een vooraf afgesproken prijs en hebben een unieke dbc code.tussentijds wordt alleen afgerekend in bijzondere gevallen. bv. extreem langlopende dbc's.

na het indienen van de nota gaat de zorgverzekeraar alles checken. het wel of niet vergoeden hangt immers af van de door u afgesloten verzekering. ook wordt er gekeken of er niet bv verrichtingen gedaan zijn, waar u geen recht op had. die moet u dan zelf betalen. in sommige gevallen zal het ziekenhuis dit zelf voor zn rekening nemen.

de tijd dat alles maar kon is sowieso voorbij. zorgverzekeraars zitten er (terecht) bovenop. dat moet ook om de zorg voor ons allen betaalbaar te houden. er maken duizende mensen in nl gratis gebruik van onze zorg en dat moet toch ergens vandaan komen! en dat gaat echt over geld! van openhartoperaties tm transgenderoperaties alles kan ook gratis. daar waar wij een inschrijfbewijs moeten laten zien, lopen heel heel mensen zo door. ik kan het weten, want wij verwerkten alle nieuwe opname's.

beetje ot maar ik wijs er in dit verband graag op, dat alle nu binnenkomende vluchelingen (ongeveer 1000 per week) allemaal gratis zorg krijgen! in eerste instantie zal het cvz de kosten daarvan nemen, maar uiteindelijk zullen deze kosten d.m.v. premieverhoging door ons betaalt gaan worden. zij hebben geen eigen risico. dat hebben wij alleen. denk daar eens aan als u gaat stemmen.