Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-05-2014 19:22:37
Computers & Telefonie

Publicaties zomaar op google

[quote=lekkerisdat schreef op dinsdag 20 mei 2014, 14:59][quote=zwemmer schreef op dinsdag 20 mei 2014, 14:49]hoe werkt dat?
zie https://nl.wikipedia.org/wiki/zoekmachine#technieken">hier.
zoekmachines en zeker google analyseert alles en iedereen.
ook al denkt men via andere zoekmachine's "anoniem" te kunnen surfen.
er is een oplossing in de maak om een naam uit de google zoekresultaten te laten verwijderen althans eerst in duitsland, en de rest zal vanzelf wel volgen.
maar dan moet men wel zelf actie ondernemen.
quote:

google komt met tool om naam uit zoekmachine te verwijderen'
vrijdag 16 mei 2014, 15:09 door redactie, 10 reacties

google werkt aan een online tool waarmee internetgebruikers straks hun naam uit de zoekresultaten van de zoekmachine kunnen laten verwijderen. dat laat johannes caspar weten, de hamburgse commissaris van databescherming, zo meldt idg.

details over de tool of verwijderprocedure zijn nog niet bekend, maar volgens caspar zal het systeem een authenticatiegedeelte bevatten om misbruik tegen te gaan. deze week oordeelde het hof van justitie van de europese unie dat google links naar personen moet verwijderen als die hierom vragen.
twee weken

duitse internetgebruikers zouden het verzoek om uit de zoekresultaten verwijderd te worden al binnen twee weken kunnen indienen, aldus de wall street journal. "ze hebben beloofd om binnen twee weken met een proces te komen zodat gebruikers hun klachten kunnen indienen", zegt ulrich kuhn van de hamburgse databeschermingsautoriteit. deze autoriteit is de belangrijkste privacywaakhond van google in duitsland, omdat google in hamburg het grootste kantoor heeft.

een woordvoerder van google laat tegenover de amerikaanse krant weten dat de uitspraak van het hof grote gevolgen voor het verwerken van zogeheten 'takedown requests' heeft. kuhn is er echter van overtuigd dat google duitsland de implementatie van de verwijderverzoeken op tijd zal afkrijgen. "google duitsland beschikt al over soortgelijke processen, dus we zijn vol vertrouwen dat google het binnen het gestelde tijdsvenster kan toepassen."

bron, klik-> https://www.security.nl/posting/388228">security.nl