Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 21-05-2014 13:06:13
Computers & Telefonie

Foto's plaatsen op de pc

Dag kanty,

je hebt al verschillende goede adviezen gekregen.

toch wil ik eenieder die dit leest op het hart drukken dat er altijd van belangrijke databestanden, zoals foto's, correspondentie, belastingaangifte en dergelijke, kopieën gemaakt dienen te worden!
daarbij geldt de stelregel: "één kopie = geen kopie!"

zie ook "de wet van murphy: if anything can go wrong, it will!"
of in goed engels: "àls iets mis kàn gaan, dan gáát het ook (een keer) mis".
je weet nooit wanneer!
deze wet wordt ook "de wet van behoud van ellende" genoemd.

volgens edsel murphy geldt ook de stelregel: hoe groter de belangrijkheid van iets, (b.v. een databestand) hoe groter de kans dat er iets mis mee gaat.

daarom mijn advies:
houd bij belangrijke bestanden die vaak veranderd worden het "grootvader, vader, zoon" systeem aan. bij dat systeem sla je steeds een informatiedrager in die reeks over bij kopiëren. beschrijf dus eerst de grootvader, bij de volgende belangrijke wijziging/aanvulling beschrijf je de vader als kopie. waarbij de zoon het normaal gebruikte bestand op harde schijf kan zijn. vader en grootvader dus de kopieën.
het kost een paar extra informatiedragers maar die zijn gelukkig niet zo duur meer. een extra stick van 32 gb voor € 13,00 (deze week bij de expert-winkels) kan je werkelijk een hoop ellende en tijd besparen.

hardware errorman. (sinds 1968 ervaring met informatiedragers)
zo ben