Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bokskabouter
bokskabouter - 23-05-2014 18:05:21
Huishouden & Energie

Hond zonder stamboom garantie

Ik vind dit soort zaken altijd uitmonden in enorm geleuter.
1. je koopt een hond (of ander dier) bij een betrouwbare fokker of dierenasiel waarbij de stamboom leuk is om er over op te scheppen maar voor het karakter van het dier en het plezier dat je met zo'n schepsel hebt geen bal uitmaakt.
2. welk huisdier je ook neemt, hun onderhoud kost allemaal een heleboel geld en ook dat moet je in overweging nemen.
3. als je bij een betrouwbare fokker koopt zal die altijd bereid zijn om als er binnen redelijke tijd iets met het dier aan de hand blijkt te zijn tot een goede oplossing te komen.
4. er zijn dierenartsen genoeg die kunnen beoordelen of een dier gezond is maar garantie biedt dat nooit. kerngezonde mensen kunnen zonder enige waarschuwing vooraf als een boom omvallen en voor dieren geldt precies hetzelfde.
5. last but not least, als je ooit een dier (welk dier dan ook) aanschaft, hou één ding goed voor ogen: a pet is for fife, not for christmas. met andere woorden: overweeg goed waar je aanbegint, het is geen leuk cadeautje voor een verjaardag of de kerst maar een verplichting om zo lang het dier leeft er goed voor te zorgen. in tegenstelling tot wat de wet bepaald is een dier geen 'artikel' maar een levend wezen waar respectvol mee moet worden omgegaan. helaas zijn er te veel mensen die hier anders over denken. mijn credo is dan ook: bescherm de dieren tegen de beesten.