Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 23-05-2014 20:02:16
Huishouden & Energie

Wat doe ik tegen muizen in huis?

Een belletje zou inderdaad wel handig zijn, maar ik vind halsbandjes voor katten een gruwel. vlooienbandjes ook. zeker de buitenkatten kunnen zich er gemakkelijk aan ophangen.

ik heb nog ergens muizenvallen liggen, dat is volgens mij wel te doen als ik er bij ben.
de deur open zetten wil ook wel eens helpen, maar dan moet de muis wel actief zijn ('s ochtends en 's avonds). de ene muis is slim en die ben je dan zo kwijt, de andere muis blijft zich maar verstoppen.

@iedereen die denkt dat katten hun prooi voor mij meenemen. ik dacht het niet.
mijn andere kat is een echte jager en die sleept hele konijnen mee naar binnen om ze vervolgens (half) op te eten. soms liggen de ingewanden 2 meter naast het halve karkas, gewoon op de vloerbedekking. dat mag ik dan opruimen. die kat ontloopt mij juist met zijn prooien, die vlucht naar boven met een kermend konijn in z'n bek. gelukkig maakt die wel al z'n prooien af en verstopt hij de resten niet.

ik ben niet bang voor muizen, ik vind ze wel leuk, maar ik ben bang dat er overal verstopt dode beesten blijven liggen. dat gaat zo stinken op den duur en dat wil ik voorkomen. laatst had ik ook al 2 jonge konijntjes levend in de kamer zitten. die waren gevangen toen ik niet thuis was, maar ik weet wel door welke kat. eentje heb ik naar buiten weten te jagen, de ander? volgens mij dood ergens onder de keukenkastjes of onder/achterin de koelkast. ik ruik nog geen lijkenlucht.
meestal zijn het toch muizen die opeens rond lopen in de kamer, zowel veldmuizen als bosmuizen.

vogels worden zelden gevangen, soms vind ik op de gang een zooi veren, maar da's maar een paar keer per jaar. muizen en konijnen is aan de orde van de dag. voorgaande jaren viel het wel mee, maar dit voorjaar is het niet leuk meer. ik denk dat de zachte winter er wat mee te maken heeft, ze hebben kennelijk allemaal overleeft en planten zich weer allemaal voort. ik zie ook veel meer konijnen dan voorgaande jaren (tientallen tegelijk). muizen vallen me niet zo op, tenzij ze door m'n huiskamer lopen. ik las op het web dat bosmuizen de snelste voortplanters zijn, daar lijkt het wel op ja.