Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harmes - 23-05-2014 20:53:38
Huishouden & Energie

Wat doe ik tegen muizen in huis?

Katten (maar dat geldt voor meer 'huisdieren') zijn geen natuurlijke dieren. ze zijn nieuwe, gedomesticeerde en van wilde katten afstammende, door mensen gecultiveerde en tot diverse stamboekrassen herknede, soorten. ze hebben nog wat rudimentjes van wilde instincten, waardoor ze erg schadelijk kunnen zijn voor de 'kleine' natuur. kleine wilde dieren moeten beschermd worden tegen namaakroofdiertjes, die met hun inwendig verwonde, maar nog levende 'prooi' thuis komen pronken. het beste is daarom deze 'pets', engels voor 'speeltjes', binnenshuis en/of binnen een gedegen afrastering om het huis te laten leven. de exemplaren die gewend zijn op straat te komen, daar is niets meer aan te doen, maar van jongs af aan kunnen alle katten het als normaal gaan ervaren om niet op straat te komen. dat werkt probleemloos. alle katten, ras of niet ras, moeten gecastreerd/gesteriliseerd worden. fokken is dus helemaal verkeerd. als je een kat wilt haal je die uit het asiel, nergens anders.
na zo'n 25 jaar zullen er alleen nog natuurlijke dieren zijn. geen slachtoffers van mensenhobby's meer. geen kooien, geen aquaria. u snapt dat ik ook tegen muizenvallen ben. in de dierenwinkel zijn vangkooitjes te koop die de muis niet beschadigen en waarmee u de muis buiten weer kunt vrijlaten. voedsel onbereikbaar maken voor muizen en ratten.
ik schrijf dit allemaal niet vanuit 'kattenhaat' oid, maar juist vanuit mijn dierenvriendschap. veganisme heet dat ook wel.