Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 23-05-2014 22:20:28
Huishouden & Energie

Wat doe ik tegen muizen in huis?

Beste harmes,

ik ben geen veganist, maar het voor een deel wel met je eens.
ik vraag me na het zien van de uitzending van 'de rekenkamer' van gister-avond wel af of u bij hoofdpijn nog een paracetamolletje neemt. daar zitten immers ook botten in verwerkt.

imho valt het bij katten nog wel mee, zeker de katten die ik heb.
ik neem sinds jaren vooral oude katten op die nergens meer plaatsbaar zijn. ik schrijf ook dierenasiels aan als ik weer plaats heb (ik vind 2 katten genoeg, ik kan niet de hele wereld redden van alle probleemkatten). onder 'niet meer plaatsbaar' bedoel ik niet dat mensen er vanaf willen omdat ze allergisch zijn, maar dan bedoel ik katten die onhandelbaar zijn, vals zo je wilt, die mishandeld zijn geweest en die in geen enkel gezin meer terecht kunnen. liefst van die beestjes van 10 jaar of ouder die uiteindelijk door een asiel wel worden afgemaakt omdat ze te duur zijn.

ik wil geen door-gefokte raskatten, gewoon omdat ik die fokkerij niet wil ondersteunen. een pers is een gruwel in mijn ogen en mensen die een kat opmaken om naar een kattenshow te gaan hebben weinig liefde voor dieren. toch is in mijn ogen de fokkerij van honden vele malen schrijnender.

aan de andere kant ondersteun ik je pleidooi voor 'kleine natuur' niet.
in nederland bestaat natuur al helemaal niet meer. dat ik 1 zo'n rover heb rond lopen wil nog niet zeggen dat de explosie aan konijnen en muizen in toom wordt gehouden. mijn kat is ook echt geen concurrent van de vos of zow. de 'kleine natuur' heeft een groot wapen: enorm snel voortplanten.

ik ben wel voor bescherming van diersoorten als bijv. de paling (aal), maar de wereld en de natuur veranderen. zo stikt het al van de exoten die soorten verdringen. veganist zal ik nooit worden. de natuur is rekbaar en past zich altijd aan. daarbij blijven katten wel de mooiste huisdieren die er zijn.

ohh ja, voor ik het vergeet, ik ben bezig met 2 aquaria: een gezelschaps aquarium en een malawi-aquarium. vissen in een kooitje? ze zijn allemaal nakweek, geen wildvang.