Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 24-05-2014 11:47:54
Geldzaken & Recht

Incasso van alektum

[quote=zoekster schreef op vrijdag 23 mei 2014, 12:32][quote=tar schreef op vrijdag 23 mei 2014, 11:41][quote=zoekster schreef op donderdag 22 mei 2014, 15:51]hoewel, misschien moet u het maar niet via uw email doen, want dan hebben ze ook uw email adres. en als het goed is hebben ze dat nu nog niet. u moet ze in ieder geval geen gegevens van uzelf geven die ze nu nog niet hebben. dan maar een briefje. geen handtekening zetten. wel het dossiernummer.
beste zoekster,

wat maakt het uit dat een bedrijf een (gratis) email-account van je heeft?

gewoon even een gratis nieuw email-account aanmaken op b.v. hotmail.com en dan is er niets aan de hand.

een (onaangetekende) brief sturen bewijst helemaal niets als de firma hier vervolgens niet op reageert.

je blijft dan als consument juridisch in gebreke...


beste tar,

bij de aanmelding van het bedrijf waar alektum voor int (swissdermocare), moet je een emailadres opgeven. als ze dat al niet kunnen presenteren, heb je al bewijs dat je nooit de persoon kunt zijn die de bestelling heeft gedaan. ik ken alektum heel goed van de andere proefpakketten en ze schuwen niet om verkregen informatie gewoon te gebruiken als nieuw 'bewijs'.

het is alleen maar om alektum er even op te wijzen dat ze met de verkeerde van doen hebben, dat je een briefje stuurt anders blijven ze maar doorgaan. op zich hebben ze helemaal geen zaak, want geen bewijs van inschrijving/gemaakte overeenkomst, noch bewijs van ontvangst van het pakket door de vraagsteller.

als je een email stuurt en het bedrijf reageert niet, dan heb je ook geen enkel juridisch bewijs. een aangetekende brief kost 7,50. ben je mal, alleen maar om te zeggen dat ze geen zaak hebben?

jouw kennende zul je daar wel weer tegenin gaan, maar ik heb vandaag verder geen tijd voor je.

toedeloe!
beste zoekster,

ik ga er niet tegenin; ik kijk altijd slechts en alleen wat de juiste en degelijkste juridische weg is!

feit: u weet kennelijk meer van dit (malafide?) bedrijf dan ik.

echter, een rechter accepteert tegenwoordig gewoon een (naar het juiste adres) verstuurde email(s), zolang je deze email maar wel in je verzonden-inbox hebt/laat staan en een papieren afdruk kunt overhandigen.

ik kies voor een email omdat dit veel goedkoper en makkelijker is dan een (aangetekende) brief en tegenwoordig net zoveel juridische bewijskracht heeft.

een proefpakket en/of andere goederen kunnen ook, buiten uw medeweten om door een ander naar uw adres worden verstuurd en door een transporteur worden afgegeven aan een derde die de bestelling onderschept...

ik veel (grote) steden wordt dit op grote schaal gedaan en dan wordt niet reageren, omdat jijzelf geen bestelling hebt gedaan gezien als verwijtbare nalatigheid.

uit praktijkervaring blijkt dat een rechter het je zal verwijten als je niet reageert op een (onterechte) aanmaning tot betaling.

uiteraard nooit en te nimmer je personalia of andere (voor het bedrijf) onbekende gegevens vermelden bij een email-correspondentie met een (malafide?) bedrijf.

met vriendelijke groet,

tar