Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-05-2014 21:17:14
Huishouden & Energie

Gele vlekken in t-shirts verwijderen

Ik had nieuwe kleding in koud water met azijn gezet een nacht. dit doe ik altijd met nwe katoenen kleding tegen krimpen. nu waren kleuren gaan doorlopen op een witte onderbroek en wit shirt met opdruk. dus wilde ik mijn citin ontkleurder gebruiken in de wasmachine. maar een hele wasmachine laten draaien met 2 dingen vond ik te gek. nog maar eens goed de bijsluiter gelezen. dit werkt dus op basis van bleekmiddel. ik dacht gelijk aan alle witte kleding met vlekken en ook gele zweetvlekken. deze dus meegewassen. en jawel hoor de al jaren zittende gele zweetvlekken zijn nagenoeg weg. nu is ontkleurder misschien een dure oplossing maar de gebruiksaanwijzing geeft aan:
wassen op een zo hoog mogelijke temperatuur zonder wasmiddel. de ontkleuringspoeder oplossen in 2 liter water. na 15 min de wasmachine stoppen en de oplossing in het poederbakje gooien en verder wassen. na deze wasbeurt de kleding gelijk weer wassen op de gebruikelijke wijze. als je nu de ontkleurder vervangt door een beetje bleekmiddel denk ik dat je hetzelfde effect bereikt! dit ga ik nog eens proberen bij mijn goede witte kleding met gele vlekken en misschien ook nog wel bij gekleurde oude kleding..... de opdruk op het shirt was trouwens goed gebleven.
wie weet heeft iemand nog iets aan deze tip!