Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harmes - 24-05-2014 22:15:32
Huishouden & Energie

Wat doe ik tegen muizen in huis?

Muizen hebben te weinig natuurlijke vijanden. roofvogels, vossen etcetera etcetera, je ziet ze te weinig op plekken waar mensen wonen. zie je ze wel, dan worden ze bejaagd. de huiskat is geen natuurlijke vijand van muizen en ratten, want hij/zij is geen of een mislukt roofdier. zelf vond ik, in de tijd dat ik nog samenwoonde in een eengezinshuis met voor- en achtertuin, muizen eigenlijk niet zo'n probleem. we sloten voedsel goed af. zo nu en dan zag je ze door de kamer, incl. muren en plafonds, lopen en onze katten vonden ze niet interessant genoeg om er helemaal voor op te staan uit de zachte stoel. één keer zaten we aan tafel na te praten, met een kat in het midden, op een nog warme onderzetter. langs de muur daalde een muis af en stak de tafel over. daarbij lag iemands staart in de weg, maar muis klom daar kalm overheen. kat vond het ook heel gewoon.
ik zette soms 's nachts een schoteltje neer voor de muizen (krenten, nootjes, crackertjes, fruitafval) en 's morgens was alles netjes schoon.
en czar, paraceta'molletjes' eet ik niet. na een superongeval in 1990 moet ik helaas veel zwaardere troep slikken. je zorgt er wel voor dat artsen geregeld protestgeluiden horen tegen diergebruik in de pharmaceutische industrie. als ik het een keer kan opbrengen ga ik mee protesteren tegen dierproeven. als ik zelf supplementen koop in capsulevorm, zorg ik altijd dat die geen gelatine bevatten bijvoorbeeld. als veganist voorkom je voor jezelf elk diergebruik waar dat mogelijk is. vaak heb je geen keus. maar ik zal nooit, vermijdbaar, willens en wetens, kiezen voor de optie met diergebruik.
maar het ging over muizen. ik vind ze niet vies en ben er dus ook nog nooit ziek van geworden. ik zou ze nooit bestrijden. ook mieren, muggen, vliegen: als er niets te halen valt vertrekken ze weer.