Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 25-05-2014 15:25:48
Huishouden & Energie

Dierearts od supermarkt

[quote=borreman2011 schreef op zondag 25 mei 2014, 14:36]
voor ons is het moeilijk om de kat zijn eigen maaltje te laten verzorgen.
we wonen op een flat.


ik ken het probleem, ik heb jaren lang op 4 hoog gewoond met 2 katten.

[quote=borreman2011 schreef op zondag 25 mei 2014, 14:36]
het enigste waar hij nu op kan jagen zijn vliegen. wat hij ook graag doet en smakelijk opeet.


yep, dat deden mijn katten toen ook. en ze graaiden het stof achter een radiator weg om toch nog een keer de haarballen kwijt te raken. ik moet op zeker zeggen, geen ideale situatie voor een kat, maar ik heb het zo ook 20 jaar uitgehouden. als je op een flat woont en de katten kunnen hun eigen maaltje niet af-en-toe vangen, dan ben je als eigenaar van die katten verantwoordelijk dat ze goed voer krijgen. ander voer dan wat jij geeft is er immers niet.

[quote=borreman2011 schreef op zondag 25 mei 2014, 14:36]
maar zijn overgestapt op sanimed. dit is veel beter en niet eens erg duur.


ik heb sanimed (ik kende het niet) eens opgezocht, maar ik kom geen enkele lijst met ingrediënten tegen. wel veel lovende woorden van de fabrikant zelf. weer zo'n product dat ik niet vertrouw.
en echt goedkoop kan ik het niet noemen, ik zou zeggen dat het duur is, misschien wel veel te duur, je weet immers niet wat je koopt, want je weet niet wat erin zit. weet jij het wel, post dan een keer de ingrediënten-lijst zodat we dat kunnen beoordelen (staat het op de verpakking?)

ik vertrouw de dierenartsen niet eens als het aankomt op dierenvoeding. geef me de ingrediënten in volgorde en dan kan ik zelf beslissen/uitzoeken of het goed is.
en natuurlijk heb je goed, beter en best en natuurlijk eten sommige mensen wel eens een patatje, dat mogen katten ook, maar met mate. het hoeft niet altijd top-gezond-voer te zijn.

als je binnenkatten hebt zijn ze volledig afhankelijk van wat jij hen voorschotelt.
neem een goed basisvoer en iets ongezonds tussendoor is helemaal geen schande.
maar neem dan wel vochthoudende basis, want nierproblemen en tekort aan vocht is het grootste probleem bij katten. drinkt je kat veel, dan kun je volstaan met droogvoer, maar dat is bijna nooit het geval.

zoals een andere reageerder al zei: (ik wil geen reclame maken) zooplus geeft supergoede informatie, je kunt van elk voer online zien wat er precies in zit. waar je dat voer dan koopt maakt eigenlijk niet uit.