Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 25-05-2014 18:45:34
Huishouden & Energie

Dierearts od supermarkt

[quote=borreman2011 schreef op zondag 25 mei 2014, 16:48]ik heb ook nog eens gegoogled op sanimed en ben de de volgende site terecht gekomen.
hier staan wel de ingredienten.


top! goed gedaan, daar kunnen we iets mee.
nou ja, ook niet heel veel, want er staan geen percentages bij.
laten we aannemen dat aan de wet wordt voldaan en het dat het eerste dat wordt genoemd ook het meest aanwezig is.
bij vrijwel alles staat 'gedehydreerd', dat wil zeggen: vocht onttrokken. waarschijnlijk moet je dan rekenen op ook vermalen en dus op poeder. dat geldt voor gevogelte dat als eerste wordt genoemd, maar ook voor alle andere dierlijke componenten, het tweede component is rijst. dat kan een kat niet verteren. gevolgd door dierlijk eiwit-extract. dat zijn gemalen botten, gluten. gevolgd door maisgluten, dat is dan weer plantaardig en dat beland ook gewoon in de kattenbak. dan komt gerst, leuk om een biertje te brouwen, maar geen kattenvoer. en dan gedehydreerde vis (oftewel vismeel). ik denk dan we dan al op het niveau minder dan 4% zitten.

nou, iedereen moet geloven wat hij zelf wil geloven, maar ik zou dit niet kopen voor mijn katten, zeker niet als je de prijs ziet. ik zou zeggen: zoek een goed voer bij zooplus. een goed voer bevat geen suiker en flink wat vlees of vis. en dat mag best afval-vlees of vis zijn. met botten of graten hebben katten ook geen probleem zolang ze maar niet verwarmd zijn geweest. ik vang wel eens een visje en de meesten zet ik terug, maar soms gaat er eentje naar de kat.

en boven alles, als je kat weinig drinkt, geef dan geen droogvoer en meng desnoods water door het blikvoer. vochtproblemen zijn enorm bij katten (nierproblemen, blaasproblemen), ik kan het niet vaak genoeg zeggen. op zich heeft een kat weinig vocht nodig, want een kat zweet niet, maar de meeste katten hebben een tekort aan vocht en krijgen aanverwante gezondheidsproblemen.