Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
desperada - 27-05-2014 07:41:38
Geldzaken & Recht

Huis duurder verkopen dan waarde, schenking of niet?

Ik heb al meerdere vrijblijvende gesprekken met de bank gehad. met name omdat er in 'hypotheekland' nogal wat veranderd is in korte tijd. vinger aan de pols dus. in die gesprekken werd keer op keer aangegeven dat het financieel haalbaar is. wat ik dus aangeef is niet enkel gebaseerd op wat ik denk maar op wat de bank zegt. feit blijft dat niets zeker is tot het vaststaat met 2 handtekeningen eronder.

er moet nog een akte van verdeling komen...die is in de maak. als de bank daar verder mee akkoord is (en dat verwacht ik wel aangezien ze het concept al kennen en het niet afgekeurd hebben) denk ik dat zaken snel afgehandeld kunnen worden.

ik heb op korte termijn weer een gesprek en dan zal alles concreter worden. daarbij heb ik hier nu een aantal dingen gelezen die ik zeker wel voor ga leggen.

ik ben iemand die voor driedubbelzekerheid gaat. bij het aangaan van de huidige hypotheek heb ik de meest denkbare rampscenario's in kaart gebracht (helaas werd 1 daarvan werkelijkheid) en dat is ook de enige reden dat ik nog steeds in mijn huis woon en niet als vele anderen mijn huis geveild heb zien worden.

ik hou jullie op de hoogte, meer tips zijn altijd welkom :)