Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 28-05-2014 16:00:27
Geldzaken & Recht

Rekening niet nagekomen "afspraak" ziekenhuis

.....mogen ziekenhuizen een rekening sturen voor het niet nakomen van een afspraak terwijl ik die afspraak zelf niet heb gemaakt?....
ja. die afspraken worden niet 'zomaar' gemaakt.
blijkbaar heb je één en ander niet duidelijk (genoeg) met de behandelende arts gecommuniceerd.

in onze praktijk worden de vedek betalingsvoorwaarden gehanteerd:

gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank te arnhem, 7 juni 1999, nr 99/31.

deze voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen, beroepshalve verricht door ieder persoon -natuurlijk persoon of rechtspersoon- die werkzaam is in de gezondheidszorg en die lid is van de vereniging debiteurenbewaking voor de vrije beroepsbeoefenaren “kesteren” (vedek), dan wel lid is van een organisatie, die gerechtigd is deze vedek betalingsvoorwaarden te hanteren.

de gedeclareerde bedragen voor honoraria, verschotten en leveringen, inclusief eventuele omzetbelasting, zijn terstond opeisbaar zonder korting. reclames kunnen slechts worden ontvangen, wanneer deze gemotiveerd schriftelijk worden ingediend binnen 30 dagen na de declaratiedatum.

indien de debiteur aangaande het gedeclareerde een specificatie of toelichting wil ontvangen, kan hij dit tot uiterlijk 30 dagen na declaratiedatum kenbaar maken. bij gebreke hiervan wordt de declaratie als tussen partijen juist en vaststaande aangemerkt.

betaling dient te geschieden binnen 30 dagen na de declaratiedatum. na het verstrijken van deze termijn staat het de declarant vrij om zonder nadere ingebrekestelling derden te belasten met het nemen van incassomaatregelen. onverminderd mogelijk gebleven aanspraken op wettelijke rente zijn gedeclareerde bedragen rentedragend ingaande 30 dagen na de declaratiedatum, zonder dat hiervoor een nadere ingebrekstelling is vereist.

de door de debiteur verschuldigde rente bedraagt 1% per maand of een gedeelte daarvan. alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten (met inbegrip van de buitengerechtelijke incassokosten) komen ten laste van de debiteur. de buitengerechtelijke incassokosten bedragen minimaal 15% van de hoofdsom met een minimum van eur 27,00. (alles exclusief omzetbelasting).