Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 28-05-2014 20:13:06
Computers & Telefonie

Abonnement studentmobiel (provider tele2), slechte oplossing

[quote=rene92 schreef op woensdag 28 mei 2014, 18:05]de telefoon bevalt geweldig, mijn nieuwe abonnement totaal niet. ik kan als ik ergens binnen sta niet bellen (als ik buiten sta is het niet veel beter, de verbinding valt constant weg) en het mobiele internet is helemaal om te huilen. als ik een bericht stuur in whatsapp, duurt het vaak een half uur of langer voor het de ontvanger bereikt. ik heb nu dus helemaal niets aan mijn telefoon, behalve als ik ergens wifi heb, maar dan kan ik nog steeds niet bellen. bij simyo had ik nergens last van en werkte alles naar behoren.

nu wist ik van tevoren dat je in de regio waar ik woon niet het optimale bereik van de zendmasten van t-mobile (het netwerk wat tele2 gebruikt) hebt, maar het zou voldoende moeten zijn. bijna nergens kunnen bellen en een veel te trage mobiele internetverbinding noem ik niet bepaald ‘voldoende’.

je hebt het van te voren allemaal goed uitgezocht, hulde.
tele2 is inderdaad t-mobile en simyo is kpn.
echter weet ik niet hoe het met de ontvangers van die samsung telefoons gesteld is, ik heb geen ervaring met die telefoons, ik kan er dus geen oordeel over geven.
op internet lees ik wel het 1 en ander over slechte ontvangst, maar of dat structureel is bij dat merk of type afhankelijk durf ik niet te zeggen.
klik-> https://www.google.nl/search?num=40&newwindow=1&client=firefox-beta&hs=u93&rls=org.mozilla%3anl%3aofficial&channel=rcs&q=slechte+ontvangst+samsung+galaxy+s4&oq=samsung+galaxy+s4+slechte+ontvangst&gs_l=serp.1.0.0i8i30.303076.303076.0.306022.1.1.0.0.0.0.81.81.1.1.0....0...1c.1.45.serp..0.1.80.ijela-dywxa">slechte ontvangst samsung galaxy s4
als het bereik van de t-mobile masten in jouw omgeving net op het randje zit van goed/minder-goed/slecht en de ontvanger van je telefoon is misschien ook nog lichtelijk doof, dan kun je een probleem krijgen en helemaal als je dan gebruik maakt van het g3 netwerk.
je zou het kunnen uitproberen door die tele2 simkaart in een toestel van een ander merk te stoppen als dat mogelijk is en kijken hoe dan de performance is, liefst bij meerdere merken.
gaat het bij andere telefoons wel goed, weet je de (mede) oorzaak.
en anders zoals via een ander topic al doorgelinkt is, als het thuis niet wil, tijdelijk op g2 zetten.