Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 29-05-2014 11:23:41
Computers & Telefonie

Abonnement studentmobiel (provider tele2), slechte oplossing

Los van de vraag van rene92 en voor degene die er nieuwsgierig naar zijn, hier een link naar een site waar je kunt zien welke provider(mast) er bij je in de buurt staat.
als je in een wat afgelegen omgeving woont is het verstandiger om een provider te kiezen van wiens gsm/umts mast zo dicht mogelijk bij je in de buurt staat.
klik op de link en geef op de site je plaatsnaam/postcode op.
klik-> http://www.umtsmasten.nl/">waar staan de umts (3g) en gsm zendmasten van de providers in nederland?
wat is de umts dekking van kpn, vodafone en t-mobile?

in dit en andere topics is het advies gegeven om over te schakelen op het 2g netwerk.
waarom?
het 3g netwerk bevind zich rond het ± 1900mhz gebied.
het 2g netwerk bevind zich rond het ± 900mhz gebied.
de golflengte van het 1900mhz = 3g gebied is dus veel kleiner als de golflengte van het 900mhz gebied = 2g
dit heeft als gevolg dat er veel meer demping optreed in het 3g netwerk door allerlei obstakels (huizen, bomen, hoge gebouwen enz) tussen de antenne-mast en de mobiele telefoon, daarom het advies om eens over te schakelen naar het 2g netwerk.

telecomproviders weten dat ook en zijn sinds juni 2013 bezig om hun 3g netwerk over te zetten naar het 900mh z gebied, eerder mocht dit nog niet, maar heeft wel zijn beperkingen.
dit omzetten vraagt wel tijd en het kan best zijn dat het in het gebied waar ts woont het telefoonverkeer nog steeds rond het 1900mhz gebied plaats vind.

voor de geïnteresseerden/leergierigen, hier wat leesvoer.
klik-> http://www.nutech.nl/mobiel/3514935/providers-willen-beter-3g-bereik-lagere-frequentie.html">providers willen beter 3g-bereik door lagere frequentie

klik-> http://tweakers.net/nieuws/90002/providers-verbeteren-bereik-3g-netwerken-door-gebruik-lagere-frequentie.html">providers verbeteren bereik 3g-netwerken door gebruik lagere frequentie

om weer terug te keren tot het eigenlijke onderwerp, als de ontvanger van een mobiele telefoon lichtelijk doof mocht zijn, en het signaal wat uitgezonden wordt vanaf een antennemast is niet al te sterk, kan men problemen krijgen zoals ts nu omschrijft.