Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-05-2014 22:46:13
Voeding & Gezondheid

Patiënt te snel naar 'duur' ziekenhuis

Testcase schreef op donderdag 29 mei 2014, 22:13: adrie,

[...] zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgverleners [...].
ja, en laat ik dáár nu juist uiterst wantrouwend tegenover staan. die 'contracten' komen in 'achterkamertjes' tot stand, de cliënten hebben er totaal geen zicht op welke 'belangen' hier worden afgewogen en welke machtsfactoren een rol spelen bij de 'gunning'.
de keuzevrijheid, maar ook het vertrouwen van de patiënt in de behandelaar (als daarbij financiële belangen prevaleren en de cliënt door het systeem tot een behandelaar 'veroordeeld' is), staan op het spel!
de hulp vragende cliënt moet niet beroofd worden van de eigen verantwoordelijkheid in het genezingsproces. de hulpverlener dient te beseffen dat hij of zij er alleen maar is om de genezende krachten in de patiënt zelf op gang te brengen. genezen is een klus voor beiden!
een hulpverlener met passie trekt 'figuurlijk' zijn witte jas uit en gaat samen met zijn cliënt aan de slag in een gelijkwaardig proces en niet vanuit een autoritaire ivoren toren.