Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-05-2014 23:11:31
Voeding & Gezondheid

Patiënt te snel naar 'duur' ziekenhuis

Testcase schreef op donderdag 29 mei 2014, 22:33: [...]patienten worden doorverwezen omdat de mondige patient dat wil, terwijl de huisarts weet dat de kwaal vanzelf ook over gaat [...]

je zegt het hier zelf: het schort aan die vertrouwensband tussen hulpvrager en huisarts! die 'mondigheid' is een uiting van wantrouwen. de deskundigheid en de adviezen van de huisarts worden in twijfel getrokken. de huisarts maakt niet de tijd vrij om zelf te behandelen. begin dus hier: met de cliënt serieus te nemen en van kennis en goede raad te voorzien. bespreek alles met normaal woordgebruik en zie toe of de cliënt het wel begrijpt, en doe dat niet 'autoritair'. dat kan ook vaak niet in de vijf minuten die daarvoor worden uitgetrokken ...en verder, over de gewenste passie van de arts, zie mijn vorige posting.