Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
francis_1 - 25-01-2004 17:17:19
Voeding & Gezondheid

Schatten

Schatten

niet zoals de titel doet vermoeden wil ik het over schatten hebben maar over schatten van verbruik in elektriciteit en gas. laat ik bij het begin beginnen en mijn eerste vraag stellen. mag het elektriciteitsbedrijf (in dit geval de eneco in rotterdam) zomaar van de ene op de andere dag een gratis telefoonnummer vervangen door een 0900 nummer? dit vraagt om enige uitleg. op maandag de afreking gekregen met een brief waarin dit nummer twee keer werd vermeld (onder en boven aan de brief). de volgende morgen dit nummer gebeld en toen was het nummer al veranderd in een 0900 (niet gratis €0,10 per minuut)nummer.

mijn tweede vraag. ook ik heb (net als zovelen bij uw vraag en antwoord) een enorme (€1049,79) rekening ontvangen. een gasverbruik bijna (volgens de eneco) vervijfvoudigd en de elektriciteit verdubbeld, terwijl mijn situatie (geen wietplantage, of andere apparaten gekocht) al bijna 8 jaar hetzelfde is. mag de eneco dit bedrag (bijna een maandsalaris) zonder pardon van mijn rekening afhalen (ja zal u zeggen u heeft automatische incasso, maar toch) en zo ja, hoe kan ik ze het beste tegenhouden?

tot slot wil ik u vragen kan ik überhaupt actie ondernemen tegen de klantgerichte behandeling (9x gebeld, 9x in de wacht gezet, 9x te horen gekregen dat mijn standen geschat zijn, en uiteindelijk 9x keer van de lijn afgegooid) van de eneco in rotterdam? is mijn toon iets agressief dan is hij zeker niet tegen u gericht. daarom hoop ik dat u op mijn vragen wilt reageren. ik dank u hier bijvoorbaat voor.